Županija nastavlja s potporama kategoriziranim sportašicama i sportašima

Župan Ivan Celjak nazočio je potpisivanju ugovora o dodjeli novčanih potpora kategoriziranim sportašicama i sportašima s područja Sisačko-moslavačke županije.
Potpore kategoriziranim sportašicama i sportašima I., II. i III. kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih s područja Sisačko-moslavačke županije dodjeljuju se temeljem Javnog poziva Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ.
U prostoru Zajednice sportskih udruga SMŽ održano je drugo ovogodišnje svečano potpisivanje ugovora o dodjeli potpore za 2023. godinu, a uz predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Marka Badrića ugovore u ukupnoj vrijednosti 6 700 € potpisalo je 13 sportašica i sportaša.
Ukupan iznos potpore za 2023. godinu temeljem dva Javna poziva iznosio je 18 705 €, a u svibnju 2023. ugovore u vrijednosti 12 005 € potpisala su 23 vrhunska sportaša s područja naše županije.
Sportaši svrstani u I., II. i III. kategoriju smatraju se vrhunskim sportašima Hrvatske, a dodjelom novčane potpore Sisačko-moslavačka županija putem Zajednica sportskih udruga i saveza SMŽ nastoji poduprijeti i potaknuti njihov rad te ih na koncu i nagraditi za postizanje izvrsnih sportskih rezultata.

„Iznimno mi je drago biti u društvu kategoriziranih sportašica i sportaša,“ rekao je župan Ivan Celjak i dodao: „Ovaj uspjeh na koji smo ponosni je prije svega vaš uspjeh jer ste vi oni koji se trude, daju se i odriču više od drugih kako bi postigli iznimne rezultate. Ova financijska potpora je možda simbolična kako bi vam pokazala da vas pratimo, potičemo da i dalje nastavite raditi, a planirano je i povećanje sredstava za iduću godinu.
Sisačko-moslavačka županija trenutno obnavlja i sportsku infrastrukturu, povećavamo broj dvorana, radimo jednu posebnu zgradu u Lađarskoj ulici u Sisku koja će biti namijenjena za borilačke sportove , a planiramo urediti prostor i osigurati opremu za sportsku dijagnostiku, te također gradimo i zgradu u sklopu ustanove Lječilišta Jodno gdje će biti na raspolaganju unutarnji i vanjski bazeni te fizikalna rehabilitacija.“