Dorijan Lendvaj među najboljima u Europi

Dorijan Lendvaj, Patrick Pavić i Krešimir Nežmah, studenti Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odličnim su nastupom zauzeli 4. mjesto i tim rezultatom osvojili srebrnu medalju na Srednjoeuropskom studentskom ICPC natjecanju (CERC) koje se od 10. do 12. prosinca održalo u Ljubljani.

Na natjecanju je sudjelovalo 60 timova s 26 sveučilišta iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Latvija, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija). Hrvatsku je predstavljalo ukupno 5 timova, a spomenuti tim u kojem je i mladić iz Popovače ostvario je najbolji rezultat.

Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje jedno je od najjačih regionalnih natjecanja u Europi i svijetu i dio je Svjetskog studentskog ICPC natjecanja (International Collegiate Programming Contest – ICPC). Ovo svjetsko natjecanje studentskih timova u programiranju već je skoro pola stoljeća pokretač svjetskog natjecateljskog obrazovnog programa i potiče napredak generacija svjetskih programera i računarskih inženjera.