Proslavljeno Ivanje u Gornjoj Jelenskoj

Povodom ovogodišnje proslave blagdana sv. Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika Gornje Jelenske i istoimene župe, održan je bogat program.

Svečano misno slavlje ovim je povodom na sam blagdan predvodio   vlč. Josip Bulat, župnik iz Velike Ludine, u koncelebraciji s nekolicinom župnika iz susjednih župa te domaćim župnikom Marijanom Korenom.

Tradicionalna proslava nastavljena je druženjem župljana i ostalih sudionika u crkvenom dvorištu, uz osvježenje koje su pripremile mjesne udruge i gradska Turistička zajednica.

Ovogodišnju proslavu uveličao je i koncert „Ima jedan svijet“ naše operne dive Sandre Bagarić, koji je u organizaciji Udruge Ivanje održan unutar zidina srednjovjekovnog grada Jelengrada.

Ovaj „San Ivanjske noći“ postao je tako još jedna priča za sebe,  čarobna bajka uz izvedbe najljepših skladbi koje slave život i ljubav. Bio je pun iznenađenja kako za publiku tako i za samu izvođačicu koja ga je opisala riječima „koncert za pamćenje“ zahvalivši pritom organizatorima na ovoj čudesnoj lokaciji te mnogobrojnoj publici na dolasku.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Ivanja nije izostalo ni tradicionalno paljenje krijesova po brdima, a za naredni vikend planirana je 12. brdska biciklijada „Stazom praslonova“.

Svojim prisustvom aktivnosti redovito podupiru predstavnici grada na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem.