Započeli Sportski praznici

Ovoga su tjedna započeli sportski praznici u školama diljem Hrvatske, pa tako i u osnovnim školama na moslavačkom području.
Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u ovoj školskoj godini provodi na preko 98 lokacija u Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima, a glavni mu je cilj osigurati besplatno i kvalitetno bavljenje sportom pod stručnim vodstvom u prostoru škole i nakon završetka nastave.
Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu.
Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.
S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo 13 500 djece i 175 voditelja. U 2023.godini je sudjelovalo 13 590 djece sa 178 voditelja.
Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki učenik koji pristupi programu dobiva majicu, a organiziran je svakodnevni obrok te voda.
S područja Moslavine u ovom projektu sudjeluju OŠ Vladimira Vidrića Kutina, OŠ Banova Jaruga i OŠ Zorke Sever Popovača. Iz ostatka županije sudjeluju sisačke škole 22.lipnja, Ivana Kukuljevića, Viktorovac, Braća Ribar i Braća Bobetko, potom OŠ Glina, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, OŠ Vladimir Nazor Topusko, OŠ Novska, OŠ Rajić i OŠ Jasenovac.
Sportski praznici održavaju se od 24. lipnja do 12. srpnja 2024. godine, u tri termina od po tjedan dana, odnosno od 24. do 28. lipnja, od 1. do 5. srpnja i od 8. do 12. srpnja.
Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina, a odvijaju se putem linka objavljenog na mrežnoj stranici skolski-sport.hr.