Održana 28. Županijska smotra tamburaških sastava i orkestara

U nedjelju, 2. lipnja, u organizaciji KUD-a „Posavina“ Budaševo, u prostorima OŠ Budaševo-Toplovac-Gušće održana je 28. Županijska smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o izlučnoj smotri s koje će najbolje tamburaške skupine i orkestri predstavljati našu županiju na 31. Susretu tamburaških sastava i orkestara koji će biti održan 30.studenog i 01. prosinca u Dugom Selu.

Smotra je održana uz pomoć Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a uz financijsku potporu Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva kulture i medija.

Pratio ju je i ocjenjivao selektor Hrvatskog sabora kulture Igor Kudeljnjak. Nastupe je ocijenio vrlo visokim ocjenama, a uz pokoju sugestiju voditeljima i dirigentima, selektor Kudeljnjak pisani osvrt dostavit će Hrvatskom saboru kulture i organizatoru, te će potom  biti odlučeno koje će tamburaške skupine i orkestri nastupiti u Dugom Selu.

U programu smotre, u kategoriji tamburaških orkestara, sudjelovali su Tamburaški orkestar KUD-a „Moslavina” Kutina i Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić” Sisak, koji su se predstavili i folklornom izvedbom kao tamburaški sastavi. Od tamburaških sastava, uz već spomenute, predstavili su se KUD „Seljačka sloga” Kutina, FA „Etno Siscia” Sisak, KUD „Šartovac”, KUD „Ilova”, KUD „Ivančice” i KUD „Repušnica”.

Smotru je otvorila izaslanica župana Ivana Celjaka, predsjednica ZKUU SMŽ Ivanka Roksandić izrazivši zadovoljstvo brojem sudionika koji je, u odnosu na protekle godine, znatno povećan, a veliku ulogu u tome ima i Zajednica koja je, između ostalog, krajem prošle godine organizirala i radionicu za voditelje tamburaških skupina, a sve s ciljem još veće afirmacije tamburaške glazbe na ovim prostorima.