Županijska skupština o potrebama umirovljenika na području Moslavine

Na prošlotjednoj 25. sjednici Županijske skupštine, tijekom aktualnog sata, vijećnici su iskazali interes za niz tema vezanih uz zdravstvo, obnovu i turizam.

Vijećnica Tena Jevak Benčić (HDZ) iz Kutine pitala je hoće li županija graditi i umirovljenička naselja na području Moslavine te kakav je status projekta Dnevnog boravka u Domu za starije osobe u Kutini.

„Župan je obišao područje Popovače i Kutine kako bi pronašao lokaciju za umirovljenička naselja i na području ta dva grada, jer je interes za njih zaista velik. Napravljen je idejni projekt umirovljeničkog naselja s 25 stambenih jedinica, što znači da je zapravo to za 100 ljudi jer su dvije spavaće sobe za po dvije osobe. I za područje Popovače 25 stambenih jedinica i za područje Kutine 25 stambenih jedinica plus centralni objekt“ – pojasnio je u odgovoru pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU Darjan Vlahov.

Za te projekte čeka se raspisivanje natječaja na koje će se županija prijaviti.

Vezano za Dnevni boravak u području Doma za starije osobe u Kutini, Vlahov je kazao kako će radovi biti uskoro gotovi. „Uistinu to je jedan prekrasan prostor, otvoreni, sa sanitarnim čvorom i svom potrebnom opremom za sve korisnike doma i vanjske korisnike. Taj projekt će zaista biti na korist svim starijim stanovnicima s područja Moslavine“ – istaknuo je pročelnik Vlahov.