Knjižnica svome gradu

Knjižnica i čitaonica Popovača uspješno je provela projekt „Knjižnica svome gradu“, a kojim je izradila, uredila i postavila pet kućica za knjige. Riječ je o tzv. malim slobodnim knjižnicama koje se sada nalaze kod popovačkog vrtića, osnovnih škola, u dvorištu Neuropsihijatrijske bolnice te na Trgu hrvatskih branitelja pored Doma kulture. One djeluju pod sloganom „Posudi, čitaj, vrati i/ili doniraj knjigu“. Uskoro će se moći pronaći i na interaktivnoj karti na koju se upisuju položaji kućica kako bi svi zainteresirani mogli vidjeti mjesta gdje se knjige mogu čitati besplatno i bez članske iskaznice.

Kako je istaknula ravnateljica knjižnice Ivana Vlašić, provedbom ovog projekta povodom Dana grada promiče se ljubav prema čitanju ali i važnost zajedništva u društvu.

Postavljanju posljednje kućice kod Doma kulture nazočio je i gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prilikom zahvalio Knjižnici i čitaonici na inovativnosti i kreativnosti, a kojima se pozitivno utječe na kvalitetu života u zajednici.