Uređenje prostora Dnevnog boravka u kutinskom Domu za starije

U kutinskoj ispostavi Doma za starije osobe Sisak, prve javne ustanove za skrb o starijim sugrađanima na području Moslavine, odvijaju se radovi uređenja zadnje etaže. Riječ je o prenamjeni prostora Doma u kojem će biti dnevni boravak sa svim potrebnim popratnim sadržajima.

Podsjetimo, u kutinskom Domu se nalazi 45 korisnika, a u sklopu djelatnosti je i usluga dostava obroka-pomoć u kući. Uređenjem ovog prostora, a koje uključuje zamjenu dotrajale stolarije, izradu sanitarnog čvora, uređenje podova, zidova i stropova, izradu novih elektroinstalacija i vatro dojave te opremanje, pružit će im se kvalitetnije usluge.

Vrijednost radova nešto je viša od 100 000 €, a financira ih Sisačko-moslavačka županija. Prilikom obilaska, zadovoljstvo njihovim napretkom izrazio je župan Ivan Celjak. „Želimo omogućiti stanovnicima Moslavine da imaju kvalitetan sadržaj i tijekom dana, da naši sugrađani starije dobi mogu doći u ovaj prostor, da se mogu družiti, a i hraniti se ovdje. Nastavljamo ulagati u kvalitetniji život naših starijih sugrađana, jer oni to zaista zaslužuju.“ – rekao je župan.

Župan Celjak je potvrdio kako povećanje cijena energenata i općenito troškova u sustavu domova za starije osobe neće utjecati na troškove krajnjih korisnika. „Sisačko-moslavačka županija je odlučila će sufinancirati razliku između stare i nove cijene u domovima u Sisku i Petrinji, što znači da cijena za korisnike, naravno uključujući i korisnike ovdje u Kutini, ostaje ista. Nema povećanja cijena za korisnike!“ – naglasio je župan.

Korisnici su izuzetno zadovoljni uslugama Doma, a da su molbe sve brojnije potvrdila je ravnateljica Ružica Čakširan. „Sjajno je to da će županija ići u financiranje Dnevnog boravka. Na taj način će oni koji nisu u domu moći  dio dana provesti u dnevnom boravku, a riječ je o nešto više od 30 korisnika. To će biti, na neki način, predulazak u instituciju. Ta izvaninstitucionalna usluga nam je jako važna. Moram reći i da ćemo već od idućeg mjeseca ići u dostavu obroka u kuće. Za tu potrebu Grad Kutina nam je nabavio dostavno vozilo tako da ćemo zaista iz ovog objekta pružiti značajnu i važnu socijalnu uslugu starijim građanima Grada Kutine.“ – rekla je Čakširan.

Županovu posjetu pjesmom su oplemenili članovi Zbora umirovljenika Grada Kutine, a na kraju, prilike je bilo i za razgovor te razmjenu prigodnih poklona s korisnicima.

Posjet župana i njegovih suradnika pratili su i predstavnici Grada Kutine, pročelnici Ivan Crnac i Robert Kolenc.