Projektni dan posvećen vodi

Povodom Svjetskog dana vode, 22. ožujka, OŠ Zorke Sever Popovača održala je Projektni dan Eko-škole, a čija je uspješna provedba jedan  od uvjeta za održavanje statusa Eko-škole.

Prilika je to bila da učenici predstave svoje radove na kojima su marljivo tijekom proteklih tjedana radili sa svojim mentorima. Govorilo se pritom o nevidljivoj vodi, samoodrživom mini vrtu, recikliranom papiru, kruženju vode u prirodi, ali i rezultatima ispitivanja vode iz gornjega i donjega toka potoka Jelenka.

Ravnateljica škole Zvjezdana Martinec zahvalila je svim učenicima i djelatnicima bez čijeg truda i zalaganja ne bi došlo do ovog trenutka, naglasivši kako je status Eko-škole postignut nakon prve godine rada, te kako se provode sve aktivnosti kako bi se od zadržao.

Voditeljica Učeničke zadruge „Zora“ i koordinatorica Eko škole, učiteljica Valentina Abramović Andlar, iskazala je važnost ove teme te iskazala zadovoljstvo budući da su provedbom ove aktivnosti zadovoljeni svi kriteriji za obnovu statusa Eko-škole.

Školu su tom prigodom krasili likovni i literarni radovi posvećeni vodi, ali i prigodni plakati te makete, a sam program ovogodišnjeg projektnog dana pjesmom je uveličalo školski zbor „Zorkine zvjezdice“.