Marijo Šćuri novi je predsjednik DVD-a Vidrenjak

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidrenjak održalo je 88. redovnu godišnju Skupštinu. „DVD Vidrenjak stožerno je društvo u Općini Velika Ludina, broji 97 članova, od toga 30 izvršnih, 5 veterana, 7 pomažućijh, 3 počasna, 4 člana djece i mladeži te 27 ostalih. Prošle godine imali smo 19 intervencija, od čega 7 požarnih i 11 tehničkih, na kojima je sudjelovalo 79 vatrogasca. Održavali smo i obnavljali opremu te sudjelovali na četiri vatrogasne vježbe.“ – istaknuo je Marijo Šćuri, koji je zbog bolesti dosadašnjeg predsjednika odabran za novog.

U Planu za 2024. godinu uz sudjelovanje na intervencijama, Šćuri je istaknuo nastavak edukacije i osposobljavanja članova, nabavku potrebne opreme te održavanje postojeće, organizaciju taktičkih vježbi te obilježavanje Mjeseca zaštite od požara, kao i blagdana sv. Florijana. Najavio je i nastavak obavljanja vatrogasnih usluga na pogonu Podzemnog skladišta plina u Okolima, kao i održavanje vatrogasnih vježbi s djelatnicima tog poduzeća.

Ovogodišnja Skupština bila je prilika i za dodjelu priznanja i odlikovanja članovima za višegodišnji angažman u Društvu među kojima se posebno ističu Spomenice za 10. godina djelovanja Emanuelu, Emi i Lani Široki, Jani i Petru Stipiću te Matildi Glibo. Spomenicu za 30. godina djelovanja dobili su Branko Kozak i Damir Stošić, a za 40. godina Franjo Farkaš. Budući da Hrvatska vatrogasna zajednica nije imala na raspolaganju prigodne spomenice za 50 i 60 godina rada, one će biti dodijeljene naknadno. Za 50 godina Stanku Barbarću, Branku Premužiću i Ivanu Smiljancu, a za 60 godina Josipu Mašeku.

Čestitke DVD-u Vidrenjak na uspješnom radu su među ostalim gostima uputili predstavnici prijateljskih DVD-ova i tvrtke Vatropromet, delegat Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina Dario Hegel, tajnik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Vlado Brlečić te općinski vijećnik Zlatko Nežić.

Prilika je to bila da dosadašnjem predsjedniku Branku Moguljaku zahvale na svemu što je učinio za vatrogastvo u ovom selu, ali i da ovom, kao i svim drugim vatrogasnim društvima, zažele značajnija financijska sredstva kojima bi dodatno unaprijedila svoj rad.