U Popovači održane 67. glazbene svečanosti hrvatske mladeži

Osnovna škola Popovača bila je domaćin županijske razine predstavljanja zborova Sisačko- moslavačke županije u okviru 67. glazbenih svečanosti hrvatske mladeži.

Izvedbom državne himne susret je otvorio zbor OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Dominika Domitrovića, a okupljenim natjecateljima i gostima je riječi dobrodošlice uputio ravnatelj Dražen Mlakar.

Glazbene svečanosti hrvatske mladeži po svom su značenju državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske i sastavni su dio natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.

Početak ovog susreta, koji se, kako je istaknuto, organizira u cilju podizanja glazbene kulture mladih odnosno afirmacije glazbenog stvaralaštva mladih i vrednovanja rezultata rada pjevačkih zborova, obilježio je pjevački nastup učenica OŠ Popovača Sare Jaić, Franke Uroda i Zvončice Lipovac, u pratnji učitelja Mladena Bage.

U ime Grada sudionike 67. glazbenih svečanosti hrvatske mladeži u OŠ Popovači pozdravio je gradonačelnik Josip Mišković podsjetivši na važnost poticanja aktivnog bavljenja glazbom i razvijanja glazbene kulture kod djece i mladih.

Nastup zborova vrednovalo je stručno Prosudbeno povjerenstvo koje će donijeti ocjenu sukladnu propozicijama natjecanja o udovoljavanju kriterija za nastup na državnoj razini.