Proglašeni najbolji sportaši u SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije u Sisku su 26. ožujka uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu.

Svečanosti su nazočili brojni gosti, a svim nagrađenim sportašicama i sportašima čestitao je na njihovim rezultatima župan Ivan Celjak.

„Za sve te sjajne rezultate koje su ostvarile naše sportašice i sportaši u proteklom razdoblju, potrebno je puno odricanja. Priznanja koja im dodjeljujemo nisu samo simbolika, već su izraz našeg divljenja onima koji su najuspješniji i koji promoviraju Sisačko-moslavačku županiju na najbolji mogući način i koji su uzor našoj djeci“ – rekao je župan Celjak.

Najuspješnija sportašica je Nikolina Golomboš iz Karate kluba Tigar, a najuspješniji sportaš je Karlo Kodrić iz Hrvačkog kluba Petrinja. Nagrađene su i najbolje ekipe – u muškoj je konkurenciji to Hrvački klub Petrinja, a u ženskoj kategoriji Atletski klub Moslavina Kutina. Najbolji trener je Ivan Desić iz Atletskog kluba Moslavina Kutina.

U kategoriji sportskih nada nagrade su primili Petra Žmirić iz Kickboxing kluba Glina, Franka Kuryk iz Atletskog kluba Sisak, Lana Gredelj iz Streljačkog kluba Magnum, Ena Križanec iz Atletskog kluba Moslavina Kutina, Paula Vadlja iz Hrvačkog kluba Petrinja, Marta Cvitanović iz Kickboxing kluba Moslavac Popovača, Izabela Gulan plivačica Sportskog plivačkog kluba Sisak, Patrik Srbotnjak iz Streljačkog kluba Magnum iz Kutine, Ivan Pendelin iz Hrvačkog kluba Petrinja, Sabastijan Lukić iz Malonogometnog kluba Petrinjčica, Niko Petranović iz Kickboxing kluba Moslavac Popovača, Filip Sarapa iz Rukometnog kluba Sisak i mladi kajakaši Petar i Fran Majstorović članovi Kajak kanu kluba Hrvatska Kostajnica. Nagrada sportskim nadama u kategoriji sportski plesni par uručena je Tinu Kralu i Gabrijeli Šustić.

Posebnu nagradu za dugogodišnji kontinuitet u sportu primio je atletski trener Drago Miličić. Dobitnik posebne nagrade je i trener Hrvačkog kluba Petrinja Vinko Kadečka koji je u 2023. godini osvojio 3 titule prvaka sa seniorima, a ujedno je i trener Karla Kodrića koji je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu U23. Vrhunska sportašica Sara Pejak, svjetska prvakinja u kuglanju, također je dobitnica posebne nagrade.

U kategoriji paraolimpijskog sporta priznanja su uručena Atletskom klubu Odisej za osobe s invaliditetom iz Kutine za promociju Sisačko-moslavačke županije i poseban doprinos radu s osobama s invaliditetom, a iz istog kluba nagrada je otišla i treneru Mateju Kačmarčiku kao najboljem treneru sportaša s invaliditetom. Matija Sloup iz Atletskog kluba Odisej proglašen je najboljim sportašem s invaliditetom dok je Ana-Mariji Brajdić uručena nagrada za najbolju sportašicu s invaliditetom. Nagradu za najboljeg mladog sportaša s invaliditetom dobio je Marko Radovanac za ostvarene rezultate u 2023. godini. Priznanja su uručena i Tomislavu Peraku iz Streljačkog kluba gluhih „Sluh“ iz Siska te Viktoru Barešiću iz Jasenovačkog atletskog kluba, dok najuspješniju ekipu čine Vera Blankenhorn, Lucija Jakić, Dijana Jakovović, Sara Harcet i Renata Milardović iz Pikado kluba gluhih „Sluh“ Sisak.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Marko Badrić istaknuo je kako su u Zajednici posebno ponosni na svjetske i europske prvake koje ima Sisačko-moslavačka županija. „Ove godine u Sisačko-moslavačkoj županiji imamo svjetske i europske medalje, ali i medalje na državnoj razini. Nadam se da je to samo korak u ostvarivanju još boljih rezultata na području naše županije. Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ pokušava stvoriti što više vrhunskih sportaša, a to će biti poticaj na omasovljenje sporta u našoj županiji“ –  zaključio je Badrić.

U ime svih nagrađenih sportašica i sportaša zahvalila je Nikolina Golomboš. „Hvala što pratite sve naše rezultate i rezultate naših klubova. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti nizati tako dobre rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima“ -istaknula je Nikolina Golomboš na kraju svečanosti.