Stjepan Hrastnik izabran za predsjednika UDVDR PSMŽ u još jednom mandatu

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Sisačko-moslavačke županije održali su Izborno izvještajni sabor na kojem su izabrali vodstvo  za sljedeće četiri godine te usvojili izvješća za 2023. godinu.

Za predsjednika u još jednom mandatu izabran je dosadašnji Stjepan Hrastnik, a za potpredsjednika Darko Dumbović.

O radu u protekloj godini Stjepan Hrastnik je, između ostalog, kazao kako su ciljevi Udruge bili druženje i okupljanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, individualna pomoć pri realizaciji statusa prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji o pravima koja im pripadaju po zakonskim propisima. Zatim, ulaganje u razvoj sportskih aktivnosti hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, posebno temeljem rada u Ograncima, a sve radi stvaranja široke kvalitete osnove kao uvjeta za postizanje boljih sportskih rezultata. Isto tako, educiranje i informiranje o istini o Domovinskom ratu, informiranje i donošenje zaključaka i odluka o provođenju programa, stvaranje materijalno financijskih osnova za provođenje programa rada.

Napomenuo je i da je obzirom na katastrofalni potres i smanjenje financijskih sredstava iz Podružnice SMŽ i poslovnog sektora došlo je do poteškoća u realizaciji svih predviđenih aktivnosti, već skoro do kolapsa. „Udruga je ostala bez prostora za rad, a financijska sredstva za rad su minimalna i zbog toga je veći broj raznih aktivnosti odgađan na određeno vrijeme. Ipak, ostvarena je suradnja s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Caritasom i donatorima kako bi se pomoglo našem članstvu. Hrvatskim braniteljima sport je potreban kao oblik djelovanja kojim se aktivira poticaj za promicanje zdravlja i tjelesnu aktivnost, a način života hrvatskih branitelja može odgoditi pojavu tjelesne slabosti i bolesti. Podružnica je u Kutini 23. rujna 2023. godine ugostila više od tisuću natjecatelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, iz cijele nam Republike Hrvatske na tradicionalnom 27. državnom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.“

Na Saboru su bili i gosti, među kojima u ime Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra i potpredsjednika Vlade Tome Medveda, Vjekoslav Andrić, voditelj Područnog odjela Sisak te dr.sc. Slavko Barić, umirovljeni general-pukovnik, predsjednik UDVDR Republike Hrvatske.

Na kraju, na prijedlog Središnjeg odbora, Željko Kardaš, bivši tajnik i predsjednik Udruge, proglašen je počasnim predsjednikom, a Dekret mu je uručio sadašnji predsjednik Stjepan Hrastnik.