Novi model prikupljanja glomaznog otpada

S početkom 2024. godine komunalno poduzeće Eko Moslavina d.o.o. započelo je s provedbom novog modela prikupljanja glomaznog otpada. Umjesto proljetnih i jesenskih akcija prikupljanja, sada građani mogu rezervirati termin dolaska djelatnika Eko Moslavine koji će doći na dogovoreno mjesto i preuzeti pripremljeni otpad. Količine do 5m3 zbrinjavat će se besplatno. Građani svoj termin mogu rezervirati telefonski na brojeve 659-030 i 659-070, osobnim dolaskom u prostor Eko Moslavine (Zagrebačka 1a, Kutina) od ponedjeljka do petka u vremenu od 7:30-13 sati te popunjavanjem zahtjeva koji je dostupan na mrežnim stranicama, a koji se potom dostavlja na mail zahtjev@eko-moslavina.hr.

Građane zainteresirane za ovakav način prikupljanja glomaznog otpada kontaktirat će djelatnici Eko Moslavine, kako bi ih  upoznali s postupkom razvrstavanja i zbrinjavanja glomaznog otpada u reciklažnim dvorištima, odnosno novim načinom koji se prakticira od početka ove godine.

Posebno zadovoljni ovom novom uslugom Eko Moslavine su građani koji žive u manjim naseljima te nisu u mogućnosti dovoziti otpad na reciklažno dvorište. Istu pohvaljuje i načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović.