Otvorena izložba “Kao list na vjetru” popovčanke Kate Jerković

U Knjižnici i čitaonici Popovača 26. ožujka održano je otvorenje likovne izložbe „Kao list na vjetru“ Kate Jerković.

Kata Jerković članica je Likovnog društva „Moslavački krug“, slikarstvom se bavi desetak godina, a ovo joj je četvrta samostalna izložba.

Slikaricu je uvodno predstavila ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić posebno naglasivši kako u veseli što su vrata ove ustanove otvorena još jednoj autorici s popovačkog područja.

Da je riječ o zanimljivoj izložbi na kojoj je prikazano najviše radova u tehnikama akril i ulje na platnu te pastel, potvrdio je predsjednik LD „Moslavački krug“ Antun Snovak. „Inspiraciju nalazi u velikim majstorima, tehnikama pristupa hrabro, bez kompromisa, tražeći svoj samostalni stil i izraz. Slika kao pravi, iskreni kreativac, a osim toga aktivna je i u literarnom životu naše zajednice.“ – rekao je, između ostalog, Snovak.

Kata Jerković, tom je prigodom prisutnima zahvalila na dolasku, a o svojoj je izložbi naglasila tek da prikazuje dijelove njezinog života. Naime, rođena je u Orašju, a nakon nekoliko selidba skrasila se u Popovači. Svaki zavičaj u kojem je živjela i koji je posjetila ostao joj je u sjećanju, a simbolično je stoga ovu izložbu i nazvala „Kao list na vjetru“ budući da predstavlja njezin let kroz život.

Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec čestitavši slikarici na ostvarenju ovog kulturnog događaja koji obogaćuje život Grada Popovače.

Izložba „Kao list na vjetru“ u prostoru popovačke Knjižnice može se razgledati do 5. travnja.