Energetska obnova zgrade POU Kutina

U Kutini je potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade Pučkog otvorenog učilišta Kutina.
Naime, Pučkom otvorenom učilištu Kutina odobrena su bespovratna sredstva za provedbu projekta Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Kutina u iznosu od 1.047.359,71 eura. Zgrada se nalazi u zoni kulturnopovijesne cjeline, a dio zgrade, točnije Palača kotarske oblasti, ima status pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra. Provedbom projekta energetski će se obnoviti 2.737,8 m2 građevinske bruto površine te postići ušteda u godišnjoj potrošnji primarne energije od 76,20 %.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić pohvalio je prije svega sve uključene u sam projekt energetske obnove, stručne službe Grada Kutine i Razvojnu agenciju Mrav te je istaknuo važnost Pučkog otvorenog učilišta za društveni i kulturni život grada Kutine.
Ravnateljica POU Kutina Sanja Feltrin pozvala je sve zainteresirane da prate službene stranice Pučkog otvorenog učilišta kako bi imali uvid u tijek radova, ali i sam program učilišta za naredno razdoblje.

“Svi zajedno se veselimo ovom projektu i veselimo se radi toga što ćemo spomenuta dobiti sredstva za obnovu te će se svi ugodnije osjećati u našem prostoru, i posjetitelj, ali i zaposlenici Učilišta. Rok izvođenja radova je lipanj 2026. godine te se radujem uspješnoj relizaciji projekta”, rekla je gđa Feltrin.(izvor:www.kutina.hr)