U Kutini održana Smotra kazališnih amatera SMŽ

U kutinskom Domu kulture po prvi je puta održana Smotra kazališnih amatera Sisačko moslavačke županije. Organizator smotre, koju je pratio selektor Hrvatskog sabora kulture Igor Ružić, bio je Gradski savez KUD-ova Kutine.

Tajnica saveza, Jasminka Molnar, pozdravila je u ime organizatora sve sudionike smotre, uključujući i Ivanku Roksandić predsjednicu Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ koja je otvorila smotru. „Izuzetno je važno da kazališni amaterizam živi i razvija se na području cijele naše županije. To dokazuje i vaša novoosnovana amaterska skupina Gradskog saveza KUD-ova Kutine“, rekla je predsjednica Zajednice.

Na smotri su nastupile tri kazališne skupine iz Siska, Kutine i Petrinje, a prosudbeno povjerenstvo na čelu s Igorom Ružićem, a u kojem su se nalazili i kutinski mlađi i stariji glumci amateri, najboljom je ocijenilo predstavu Scene Sisak „Smrt i djevojka“ u režiji Tihomira Kosića.

 Kutinska predstava „Neš ti mene“ u režiji Jasminke Molnar dobila je pohvale, od glavne glumice Ruže Vukadin, do Davora Cekovića koji je ponio titulu najbolje sporedne uloge. Nagradu za najbolju glumicu dobila je Petrinjka, Kristina Hodak, iz predstave „Glavu gore“ u režiji Vesne Brebrić.

Najboljim glumcem smotre proglašen je Zoran Ivanić iz predstave “Smrt i djevojka“ koja ide dalje, na 64. festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodice gdje će predstavljati Sisačko moslavačku županiju.