Grad Popovača i Sisačka biskupija potpisali ugovor o projektu Katoličke gimnazije u Popovači

U gradskoj upravi Popovače, 5. ožujka, sisački biskup Vlado Košić i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisali su ugovor o suradnji između ove dvije institucije na projektu Katoličke gimnazije koja bi se ove jeseni trebala otvoriti u centru Popovače.  Potpisivanju ovog važnog dokumenta nazočio je i vršitelj dužnosti ravnatelja vlč. Josip Bulat.

Gradončelnik Mišković tom je prilikom izrazio zadovoljstvo što će se konačno ostvariti dugo očekivanja želja da Popovača postane srednjoškolski grad. Istaknuo je i iznimnu važnost da ovakva ustanova dođe u Popovaču te je podsjetio kako se sama ideja razvijala više godina, a sada se napokon ukazala prilika da zajednički dođe do ostvarenja. Dio osnovnoškolske djece, a kojih je po generaciji između 110 i 120, tako će nastaviti školovanje u svom gradu.

Gradonačelnik je istaknuo i kako će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi ova srednja škola zaživjela. Tako je između ostalog Grad osigurao objekt na području grada, bivšu zgradu uprave INA-e, a preuzeo je i jedan dio obveza vezanih uz energente i održavanje. Na kraju, zahvalio se na dobroj suradnji biskupu i vlč. Josipu Bulatu. 

Biskup Vlado Košić uz zahvale gradonačelniku na dobroj suradnji, ne samo na ovom projektu, već na svemu ostvarenom u zadnjih petnaest godina, pojasnio je i sam značaj ove škole. Rekao je i kako će ova ustanova biti dobitak i za Popovaču i za Sisačku biskupiju jer će djeca ovoga grada i okolice dobiti priliku za kvalitetno obrazovanje. Ova Gimnazija bit će općeg smjera obrazovanja, ali uz jedan dodatak, čuvanja katoličkog identiteta.

Biskup je izrazio nadu da će škola otvoriti svoja vrata prvim đacima već ove jeseni te je zaključio kako je ovo lijepi početak jedne nove ustanove koja će biti na ponos kako Grada Popovače, tako i Sisačke biskupije te sve djece koju će ju pohađati kao i njihovih roditelja.