Promocija knjige “Moslavina oživljena 2” u Muzeju Moslavine

„Moslavina, zapadna Slavonija i Lonjsko polje tri su moja zavičaja u kojima sam se rodio, odrastao i školovao i kojima se uvijek rado vraćam“, naglasio je hrvatski književnik, povjesničar te bivši političar i diplomat, Đuro Vidmarović, na predstavljanu svoje nove knjige „Moslavina oživljena 2“ u Muzeju Moslavine u Kutini.
U sklopu Muzejskog ponedjeljka o spisateljskom opusu Đure Vidmarovića govorili su Katarina Brkić i urednik, dr. Dražen Kovačević, naglasivši da je Vidmarović podrobno upućen u sve što se proteklih desetljeća pisalo o Moslavini i u Moslavini. Njegova nova knjiga govori o brojnim zavičajnim autorima, od pjesnika i prozaista do publicista i povjesničara koji su istraživali zavičajnu prošlost. Mnogi od tih autora nisu poznati široj javnosti, a dali su velikoj doprinos lokalnoj kulturi, zaključeno je na predstavljanju knjige.
Ujedno je najavljena još jedna Vidmarovićeva knjiga zavičajne tematike, „Lipovljani i Lonjsko polje“ koja će uskoro biti predstavljena javnosti.
Vidmarovića su pozdravili gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, naglasivši da se Vidmarović i kao političar i kao pisac uvijek zalagao za interese Moslavine te ravnateljica Muzeja Moslavine, Jasmina Uroda Kutlić. U sklopu predstavljanja knjige nastupila je ženska vokalna skupina „Kutinske dunje“ s tri zavičajne pjesme. (I.G)