Održana 3. “Noć muzeja” u Popovači

Popovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ treći je puta sudjelovala u organizaciji nacionalne manifestacije „Noć muzeja“. Tim povodom, 26. siječnja, u prostoru Doma kulture organiziran je bogat i raznovrstan program. Uz zanimljivu izložbu „Muzej izgubljenih snova“ okupljeni su mogli uživati u nastupima plesača akrobatskog rock’n’roll kluba i Zbora umirovljenika Grada Popovače te sudjelovati u za tu prigodu pripremljenoj radionici „Paint&night“.

„Mi smo ponosni jer je Hrvatsko muzejsko društvo prihvatilo naš program te smo mogli sudjelovati u 19. „Noći muzeja“. Iako Popovača nema instituciju u kojoj bi to mogli kvalitetnije odraditi, naš smo Dom kulture zaista oplemenili likovnim, glazbenim i plesnim izvedbama te smo pokazali našu kulturu općenito.“ –istaknula je predsjednica PULS-a „Moslavački štrk“ Marija Pukec Žigić uz zahvalu svim sudionicima te publici, a koja se u ovoj prigodi uklopila u ovogodišnju temu „Muzeji i nova publika“.

72. izložbu udruge „Muzej izgubljenih snova“ otvorila je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Marina Kovač. „Zaista se vidi da je to jedna prekrasna sinergija svih članova koja uz našu podršku pronose u Popovači pozitivne i kvalitetne stvari kada je riječ o kulturi. Nadam se da će se ta suradnja uspješno i nastaviti.“ – rekla je dr. Kovač.

Ovogodišnjoj manifestaciji nazočili su i predstavnici grada te Turističke zajednice, gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik i direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić te njihove suradnice. Čast otvorenja zapala je zamjeniku gradonačelnika Lovri Miklaužiću.  „Moram priznati da ova manifestacija iz godine u godinu napreduje i to me veseli. Izuzetno je izražen kulturološki napredak, uvedeni su novi sadržaji i rezultati su itekako vidljivi“ – naglasio je Miklaužić te zahvalio članicama PULS-a na aktivnostima koje doprinose sve većem interesu građana što je bilo vidljivo i u ovoj prigodi.

Ovogodišnja „Noć muzeja“ zaključena je ugodnim druženjem tijekom kojeg je dogovoreno sudjelovanje i u 2025. godini.