Najava: Javnozdravstvena akcija “50 milijuna koraka”

I ove godine, 4. veljače, održava se javnozdravstvena akcija “50 milijuna koraka” u borbi protiv stigme koja prati epilepsiju.

„Ova akcija ima za cilj podizanje svijesti o epilepsiji i smanjenje predrasuda i stigme povezane s ovom neurološkom bolešću. Svi znamo da su predrasude često veći teret od samog medicinskog stanja, stoga je važno zajedno raditi na stvaranju inkluzivnog okruženja za sve osobe koje žive s epilepsijom.

Hodanje je jednostavan, ali moćan način podrške ovoj inicijativi. Kroz akciju “50 milijuna koraka”, pozivamo ljude da hodaju i ostvaruju korake kako bi pokazali podršku osobama koje se bore s epilepsijom i kako bi zajedno radili na smanjenju stigme koja ih prati.

U javnozdravstvenu akciju uključeni su Osnovna škola Zorke Sever, Podružnica Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko-moslavačke županije, Srednja škola Viktorovac, Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot te Opća bolnica dr. Ivo Pedišić.“ – izvijestile su  Danijela Kundrata, predsjednica Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko-moslavačke županije i Marina Međimurec Čupić, vjeroučiteljica Osnovne škole Zorke Sever.

Javnozdravstvena akcija će se 4. veljače održati na dvije lokacije. U Popovači, 12:30-15:00 sati, s polazištem na parkiralištu NPB Popovača, kroz Vinske ceste Moslavine, te u Sisku, od 14:00-16:00 sati na Ciglarskoj grabi.