1. godišnjica Čitateljskog kluba “Četvrtak za knjigoljupke”

Prije točno godinu dana, 26. siječnja 2023. godine, osnovan je Čitateljski klub Knjižnice i čitaonice Popovača „Četvrtak za knjigoljupke“.

Osnovan je s ciljem poticanja na čitanja i razvijanja čitateljskih vještina i navika te međusobnog druženja, broji 11 članica, a vodi ga knjižničarka Silvana Lazić.

Tijekom svakog susreta koji je inspirativan i zanimljiv, okupljene razmjenjuju dojmove i razgovaraju o pročitanom na neformalan način. Ne kao tijekom nastave književnosti, već na zabavan način, kroz različite zadatke koje nameće voditeljica.

Tijekom 2023. godine knjigoljupke su se sastale 9 puta, posljednjeg četvrtka u mjesecu, a od brojnih pročitanih djela ljubiteljima čitanja preporučaju djela „Svježa voda za cvijeće“  francuske autorice Valérie Perrin, „Vraćena“ Donatelle Di Pietrantonio, „Mi koji smo preživjeli“  Georgie Hunter, „Planine pjevaju“  Nguyễn Phan Quế Mai, te „Engleski pacijent“  Michaela Ondaatjea.

Kako je otkrila voditeljica Silvana Lazić, u planu za 2024. godinu je i dalje sastajati se svaki posljednji četvrtak u mjesecu, pronaći nove zanimljive naslove te uz duženje potaknuti ostale članove Knjižnice i čitaonice Popovača na čitanje. Zadak će ubuduće biti pročitati precizirano određeni naslov koji će biti u trendu i na listama popularnih knjiga.