Uručene zahvalnice “Ponos SMŽ” za područje obrazovanja i školskog sporta

Na svečanosti „Ponos SMŽ“ koju je u ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku organizirala Sisačko-moslavačka županija, zamjenik župana Mihael Jurić uručio je 398 pojedinačnih i 12 ekipnih zahvalnica učenicima, učiteljima, profesorima i školskim sportskim društvima iz 33 škole za značajan uspjeh u području obrazovanja te za promociju Sisačko-moslavačke županije koji su postignuti u proteklih godinu dana.

Zahvalnice su školskim sportskim društvima uručene za jedno od prva tri mjesta na državnim prvenstvima, učiteljima i profesorima s područja Sisačko-moslavačke županije čije je rezultate prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobitnicima Zaklade Iskra za nadarenu djecu te učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Zamjenik župana Mihael Jurić istaknuo je kako je Sisačko-moslavačka županija potpora svim učenicima kojima omogućuje izvrsne uvjete školovanja.

Sva ova djeca koja su ovdje naš su ponos i dokaz izvrsnosti koju naša županija ima. Sisačko-moslavačka vrednuje te rezultate, njihov uspjeh i na ovaj način im želimo čestitati i zahvaliti što svojim rezultatima promoviraju Sisačko-moslavačku županiju“, rekao je Jurić.

U ime svih dobitnika zahvalnica Sisačko-moslavačke županije „Ponos SMŽ“ za značajan uspjeh u području obrazovanja i promociju Sisačko-moslavačke županije zahvalila je Nika Baić koja je prošle školske godine bila učenica Srednje škole Novska, a danas je već studentica prve godine komunikologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Drago mi je da je Sisačko-moslavačka županija prepoznala moj trud kao i trud svih učenica i učenika koji su danas ovdje. Mislim da je to na neki način potvrda da i dalje možemo nastaviti graditi ono što već radimo. Za mene je ovo vjetar u leđa za dalje. Ova nagrada je potvrda da se učenje uvijek isplati, a osim što dobijete nagradu, dobijete i znanje koje vam je prijeko potrebno za daljnje obrazovanje“, rekla je Nika Baić.

Zamjenik Jurić podsjetio je kako je nakon potresa obnovljeno 12 škola, a u ovoj godini završena je cjelovita obnova Gimnazije Sisak, SŠ Viktorovac Sisak i OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, izgrađene su nove zgrade OŠ Ivan Goran Kovačić Gora i Područne škola Nebojan, a pri kraju su radovi na i na SŠ Glina.

U području obrazovanja Sisačko-moslavačka županija uvodi nadstandard kroz Tehničku školu Sisak i Srednju školu Viktorovac.  Srednjoj školi Viktorovac bit će omogućeno da učenici i profesori vode hotel u „Tuškanovoj kući“ u Sisku, a Tehnička škola Sisak je regionalni centar kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo za koji je nabavljena najmoderniju opremu i za čije potrebe traje obnova kompleksa bivše vojarne u Lađarskoj ulici.