U Galeriji MM otvorena izložba “Dječji vrtić Kutina1963.- 2023.”

U povodu 60. obljetnica osnutka i rada kutinske ustanove Dječji vrtić u Galeriji Muzeja Moslavine otvorena je prigodna izložba. Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina, Sandra Todorov, istaknula je da je već 1956. u objektima u Kolodvorskoj i Crkvenoj ulici u Kutini počela briga o predškolskoj djeci, ali da je ustanova utemeljena 13. prosinca 1963.

Krajem šezdesetih godina izgrađena je i prva namjenska zgrada vrtića Maslačak u Hebrangovoj ulici. Danas vrtić i predškolski program pohađa oko 650 djece na 9 lokacija i još uvijek postoji lista čekanja. Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, naglasio je da bi se iduće godine trebali nastaviti radovi na izgradnji novog vrtića s kojim bi nestale liste čekanja.

Čestitajući obljetnicu Babić je pohvalio rad odgajateljica i drugog osoblja te istaknuo da je rad s djecom složen i odgovoran posao te da je sve teže pronaći i zaposliti nove odgajateljice. Na izložbi je prezentirana povijest ustanove s posebnim naglaskom na list „Leptirić“ koji je godinama bilježio važne događaje u ustanovi. Izloženi su i dječji radovi, a na samom otvaranju upriličen je i glazbeno-plesni nastup djece. (I. G.)