Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

U prigodi obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana 22. prosinca u Domu kulture održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače.

Tim povodom predsjednik Vijeća Saša Jagarčec osvrnuo se na njegov rad: „Naše lokalno predstavničko tijelo u aktualnom je sazivu održalo 29 sjednica, te sam kao predsjednik slobodan izraziti da unatoč različitim razmišljanjima i povremenim nesuglasicama uspjeli smo usvojiti odluke važne za nesmetano funkcioniranje naše lokalne samouprave i njezin daljnji razvoj. Želim da svatko od nas daje doprinos kako bi u dijalogu, duhu zajedništva, solidarnosti i tolerancije gradili sredinu u kojoj živimo.“

Svoj osvrt na rezultate rada tijekom godine koju ispraćamo tom prilikom izrazio je gradonačelnik Josip Mišković, zahvaljujući na suradnji svim članovima aktualnog saziva Gradskog vijeća, predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, djelatnicima gradske uprave odnosno ustanova, privrednim subjektima te udrugama koje djeluju na području Grada Popovače.

„Godinu koju ispraćamo, iako je bila burna, s obzirom na realizirane aktivnosti možemo ocijeniti uspješnom. Grad iz godine u godinu raste i razvija se u svim segmentima.  Ovogodišnji proračun realizirali smo na razini od 10 milijuna eura, a što je znak da je i naše gospodarstvo izuzetno stabilno i čvrsto. Ovom prilikom, osim gospodarstvenicima, zahvaliti moram i djelatnicima gradske uprave te naših ustanova i poduzeća koji su odradili velik posao. Među brojim projektima, u posljednjih nekoliko dana potpisali smo ugovore o sufinanciranju dva izuzetno važna.  Riječ je o projektu Zaželi koji će obuhvatiti 180 korisnika, a vrijedan je 1,5 milijuna eura te projektu izgradnje novog vrtića u Popovači za koji smo ostvarili sufinanciranje od 2,5 milijuna eura, a što je gotovo 50% ukupnih sredstava. To je projekt koji ćemo sigurno započeti sljedeće godine, a kada se nadamo daljnjem rastu i razvoju našeg grada te smo za tu potrebu usvojili i proračun u visini od 14 milijuna eura. Kako moramo voditi brigu o našoj djeci jer oni su naša budućnost, tako ju moramo voditi i o onima koji su naša prošlost. Sve ono što činimo, činimo da Popovača ide naprijed, da se izgrađuje i da stvorimo uvjete koje bi svi željeli.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

I ove je godine u okviru održavanja svečane sjednice Gradskog vijeća nastavljena tradicija blagdanskog darivanja roditelja poginulih branitelja s ovog područja božićnicom u iznosu od 150 eura, a prisutnima su odluke o isplati potpora uručili gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. Po prvi puta sjednici su nazočili i vijećnici Dječjeg gradskog vijeća koji su za svoj angažman, od strane gradonačelnika, njegova zamjenika i predsjednika Gradskog vijeća prigodno bili i nagrađeni.