Općina Velika Ludina potpisala ugovore sa stipendistima

Općina Velika Ludina i za ovu je školsku te akademsku godinu predvidjela stipendirati učenike srednjih škola te studente sa svog područje. Također, dodijelila je i potpore o sufinanciranju smještaja srednjoškolaca u učeničke domove. Ugovore s dobitnicima, 22. prosinca, u prostoru općinske vijećnice potpisao je načelnik Dražen Pavlović.

„Na mladima svijet ostaje“ riječi su poznate poslovice koje se u vodstvo općine podržava, napomenuo je tom prilikom načelnik Pavlović te pojasnio: „I ove godine povećali smo broj stipendija te potpora koje se odnose na sufinanciranje domova, a povećali smo i njihovu vrijednost. Za tu ćemo namjenu na godišnjoj razini potrošiti oko 28 tisuća eura, a to je samo jedan segment koji činimo za naše mlade, za našu djecu. Dodijelili smo ukupno 34 stipendije, od toga 11 studentskih u iznosu od 120 eura mjesečno i 23 učeničke u visini od 60 eura mjesečno, dok za 7 učenika sufinanciramo smještaj u domove u visini od 50% ukupne cijene. Praktički, svi oni koji su se javili na natječaj, stipendije i potpore za smještaj u domove su i dobili.“

U ime stipendista Općini su zahvalili Marin Sliško i Borna Rusek, dok je na kraju, u ugodnom razgovoru puno uspjeha u daljnjem školovanju svim potpisnicima ugovora zaželio načelnik Dražen Pavlović.