Predsjednik Vlade posjetio Sisačko-moslavačku županiju

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Sisačko-moslavačku županiju.

Posjet je započeo u Glini, gdje je sudjelovao na svečanosti primopredaje ključeva vlasnicima stanova u višestambenoj zgradi. U četiri lijepe zgrade uselit će se ukupno 52 obitelji, a riječ je o  projektu vrijednom 9,3 milijuna €.

U Glini je obišao te otvorio i Dom zdravlja, u koji su se nakon obnove vratile 4 ordinacije obiteljske medicine, jedna ginekološka ordinacija, jedna pedijatrijska ordinacija, dvije zubne ordinacije, patronaža, medicinska biokemija i Zavod za zdravstveno osiguranje te Zavod za hitnu medicinu.

Otvoren je i obnovljen Dom za starije osobe u Glini. Dom, koji je prije potresa bio kapaciteta 79 osoba, a danas može primiti 105 osoba. Iza zgrade Doma zdravlja i Doma za starije izgrađene su 74 kuće. Te su kuće namijenjene sugrađanima koji su svoje kuće izgubili u potresu. Nakon što prestane ta potreba, Glina će imati najsuvremenije umirovljeničko naselje u Hrvatskoj.

U nastavku posjeta, premijer je boravio u Sisku. Posjetio je Županijski i Općinski sud, zgradu katastra te Gimnaziju Sisak koja je s početkom ove školske godine započela rad u novoobnovljenom prostoru.

Kada je riječ o sudu, riječ je o zgradi koja je brzo obnovljena, a od izuzetne je važnosti za sve građane Sisačko-moslavačke županije. U prostor koji je koristio MUP, Sisačko-moslavačka županija dovodi Glazbenu školu, čija bivša zgrada će, nakon obnove biti pretvorena u koncertnu dvoranu, zatim svoj prostor dobivaju udruge iz područja kulture i dječji vrtić za 47 djece.

„Sisačko-moslavačka županija i grad Sisak su veliko gradilište i s pravom možemo reći da se razvijamo najbrže u Hrvatskoj, od svih županija, a sve zahvaljujući premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske.“ – rekao je po završetku posjeta župan Ivan Celjak.

Uz predsjednika Vlade u posjetu našoj županiji bili su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić.