Otvoreno klizalište u Popovači

Na popovačkom Trgu II ispred Doma kulture, a u sklopu ovogodišnjeg programa „Dani Božića i adventske radosti“, na sam blagdan svetog Nikole, otvoreno je klizalište. Da je riječ o nastavku jedne dobre tradicije koja je organizirana prvenstveno za zadovoljstvo najmlađim sugrađanima, istaknuo je prilikom otvorenja gradonačelnik Josip Mišković. Naime, kako bi vrijeme blagdana i zimskih praznika bilo upotpunjeno raznim aktivnostima, grad i gradska Turistička zajednica Popovače ponovno su se  odlučili na otvorenje klizališta.

„Grad Popovača i Turistička zajednica i ove su godine organizirali klizanje, klizaljke i određena događanja koja će biti u sklopu klizališta, poput škole klizanja, a sve je besplatno. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, da će led biti kvalitetan i da će djeca uživati.“ – napomenuo je gradonačelnik.

Za klizalište je ove godine izdvojen iznos od 30 tisuća eura, a u što je uz postavljanje i održavanje, ubrojen i iznos koji se odnosi na nabavku potrebne opreme, organizaciju škole klizanja te svih popratnih sadržaja koji se organiziraju uz prostor klizališta. Između ostalog, tu su bogata gastronomska ponuda, dekoracije koje dodatno podižu blagdansko raspoloženje, ali i niz događanja, o kojima je tom prigodom govorio Lovro Miklaužić, direktor Turističke zajednice Grada Popovače.

„Svaki vikend uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća u našem gradu imamo i sadržaj za svekoliko pučanstvo. Dakle, raznolik vjerski, kulturni i zabavni sadržaj za sve generacije. Ove subote tako će se po završetku obreda paljenja druge svijeće na Trgu II s početkom u 19 sati održati koncert Željka Krušlina Kruške. Potom nam slijede nastupi acoustic dua Ana&Bruno te acoustic dua Ivona&Marko. Naravno, nezaobilazni su koncerti naših učenika te tamburaškog orkestra, kao i tradicionalni Božićni sajam te doček Nove godine za djecu i odrasle.“ – rekao je Miklaužić.

Otvorenju klizališta nazočili su učenici prvih razreda OŠ Popovača, a koji su nestrpljenjem dočekali prve ovogodišnje pokrete na ledu.

Popovačko klizalište otvoreno je do 7. siječnja svaki dan od 10:00 do 21:00 sat, a ukoliko vremenske prilike budu povoljne za njegovo održavanje taj će se termin i produžiti.