Otvorena izložba “Akril, voda, zrak…” Dinka Husadžića Sanskog

U Knjižnici i čitaonici Velika Ludina, 14. prosinca, otvorena je izložba „Akril, voda, zrak…“ autora Dinka Husadžića Sanskog.

Riječ je o izložbi radova stvaranih slikarskom špahtlom i akrilnim bojama na platnu koji su nastali u posljednjih nekoliko mjeseci.

Svoj osvrt na djela tom je prilikom dao akademski slikar Alen Miler. „Motivi na ovim djelima su i dalje pejzaži, ali nova tehnika koju je slikar prezentirao predstavlja izrastanje u slikarskom smislu i ozbiljno promišljanje prema apstraktnijem izražavanu“ – rekao je Miler.

Da je Dinko Husadžić Sansky svestrana osoba, potvrdio je ravnatelj OŠ Ludina Tomislav Pavlović. Naime, osim što je profesor hrvatskog jezika i književnosti i amaterski se bavi slikanjem četerdeset i pet godina, Dinko je i pisac, kolekcionar gitara te amaterski glazbenik. Svom životnom pozivu te svojim hobijima posvećuje mnogo pozornosti stoga ne čudi kako je prostor knjižnice bio u potpunosti ispunjen kolegama, suradnicima, bivšim i sadašnjim učenicima te zaljubljenicima u njegov likovni rad.

Izložbu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak. Događaj su poezijom uveličali Vesna Stipčić i Marijan Kus, a glazbeno oplemenili pjevačka skupina KUD-a „Mijo Stuparić“ i 3DTrio.

Kako je, između ostalog, napomenuo Alen Miler, „zaigrani dječački duh i dalje živi u tom istom našem Dinku“ koji je ovoga puta jednu od svojih slika, na kojoj se nalazi skriveni zec poklonio Verici Kesak, a koja ga je tom prilikom „otkrila“.

Na samom kraju, autor se zahvalio gostima koji su uveličali ovaj događaj i uputili mu lijepe riječi. Također, zahvalio je i ravnateljici knjižnice Josipi Lažeta i njezinoj suradnici Dariji Vuković koje su zaslužne za organizaciju, te svojoj životnoj partnerici Milici Vukobratović na potpori koju mu pruža u svemu što radi.

Fotografije: Damir Pahić