Održana Skupština ZKUU SMŽ

U Sisku je 7. prosinca održana redovna godišnja Skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Prilika je to bila da se rezimiraju postignuća u proteklom razdoblju te usvoje planovi za godinu koja slijedi. Skupština je tako usvojila Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu, te Plan rada i Financijski plan za 2024. godinu. Osim toga usvojen je i novi Statut te nekolicina pravilnika o dodjeli sredstava, čije je donošenje bilo nužno sukladno zakonskoj regulativi.

Na samom kraju predsjednica Zajednice Ivanka Roksandić zahvalila je svim članicama, a kojih je 76, na mnogobrojnim aktivnostima kojima čuvaju kulturno-umjetnički amaterizam Županije. Iskazala je i zadovoljstvo radom Kulturno-povijesnog centra, a koji je i osnovan s ciljem promoviranja naše baštine.

Ravnatelj KPC-a Ivica Valent članicama je ponudio suradnju i podršku u provedbi aktivnosti te najavio organizaciju tradicionalnih maškara krajem siječnja sljedeće godine.

Skupštini se obratila i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar. Uz čestitke na intenzivnom radu Zajednice i članica, posebno je tom prigodom naglasila mnogobrojne aktivnosti koje osim što čuvaju kulturnu baštinu, pronose Sisačko-moslavačku županiju diljem zemlje i svijeta. Naglasila je i kako je obnova pri kraju te kako će već od sljedeće godine, financijska potpora vezana uz kulturne projekte biti nešto veća, a dok bi se od 2025. godine mogli pokretati i novi projekti, a za koje već postoje veliki planovi.