Održana posljednja ovogodišnja međuakcija dobrovoljnog darivanja krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Kutina,  6. prosinca, u Kutini je održana posljednja međuakcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Prema riječima predsjednice društva Katice Zeman, akcija je protekla u najboljem redu.

„Plan je bio 100 darivatelja krvi, odazvalo se 101. Krv je darovalo 97 osoba, a 4 osobe su iz zdravstvenih razloga odbijene. Također, zabilježene su i 4 osobe koje su po prvi puta darovale krv.“ – rekla je Zeman.

Sveukupno ove godine planirano je bilo prikupiti 1.800 doza. „Ovogodišnjim akcijama i međuakcijama odazvalo se 1.948 osoba, 168 osoba je odbijeno iz zdravstvenih razloga, prikupljena je 1.791 doza krvi, a 84 osoba se po prvi puta odlučilo darivati krv. S obzirom na ostvarene rezultate možemo zaključiti da je ova godina bila izuzetno uspješna  i posebice nas raduje činjenica što su se našoj obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi pridružile 84 osobe i što naš rekorder u darivanju krvi Gojko Sarač i dalje uspješno nastavlja darivati krv te je tijekom ove posljednje akcije ostvario svoje 161. darivanje krvi.“ – izvijestila je Katica Zeman, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Kutina.