HPD Jelengrad održao skupštinu obilježivši 70. obljetnicu uspješnog rada

Hrvatsko planinarsko društvo Jelengrad održalo je godišnju skupštinu u okviru koje je svečano obilježena 70. obljetnica uspješnog djelovanja.
Osvrt na rad udruge tijekom prošle i ove godine predstavila je predsjednica Ivka Nikolić Jež. Kako je tom prilikom istaknula, HPD Jelengrad teritorijalno djeluje na području gradova Kutina i Popovača, a okuplja članove s područja Grada Kutine, Grada Garešnice i Grada Popovače, ali i drugih mjesta Republike Hrvatske. „U 2022. kao i 2023. godini godini bilo je organiziranih izleta i pohoda, kao i izleta u manjim skupinama“- naglasila je predsjednica Nikolić Jež te kroz prezentaciju praćenu fotodokumentacijom podsjetila na dio realiziranih izleta i pohoda. Pored onih na Moslavačkoj gori, ističu se izleti na Velebit, Julijske Alpe te Kamniško-Savinjske Alpe i Triglav u Sloveniji, posjeti otocima Krk, Cres i Rab, Dalmatinskoj zagori (Promina i Dinara), Zavižanu…., a većim dijelom uz vodiča Dragu Jagarčeca Đinu…Okupljenima na skupštini posebno zanimljiv dio Izvješća bio je i osvrt predsjednice Društva na svoj put Camino- „Put sv. Jakova“ od Saint Jean Pied de Port (Francuska) – Santiago de Compostela (Španjolska)- dug 790km prijeđenih od 3. kolovoza do 7. rujna ove godine. Pored organizacije pohoda i izleta te održavanja Planinarske kuće, objekta stare škole u Moslavačkoj Slatini koju je društvo dobilo na korištenje od Grada Popovače, među ostalim aktivnostima, istaknuto je i pohađanje tečaja za vodiče A standarda predsjednice Društva u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza kao i pohađanje tečaja dvoje članova za markaciste. „U 2023. godini, temeljem Prijave na Javni poziv za iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata od Hrvatskog planinarskog saveza, Društvo je dobilo sav potreban alat (škare, pile, štihaču, kramp, svrdlo, boje, kistove, markacijske pločice, stupove i dr. potrošni materijal) koji je potreban za obnovu markacija na planinarskim putovima za koje Društvo zaduženo za njihovo održavanje“- podsjetila je Ivka Nikolić Jež te među ostalim aktivnostima izdvojila obilazak planinarskih putova za čije je održavanje zadužen HPD Jelengrad na Moslavačkoj gori odnosno obnovu markacije na Sjevernom Velebitu ( staza Zavižan- Crikvina- Krasno).
Članovi HPD-a Jelengrad na ovogodišnjoj su skupštini usvojili i Plan rada za predstojeće razdoblje kojim je, pored plana izleta i pohoda, predviđen i nastavak uređenja Planinarske kuće uz obnovu unutarnje stolarije na objektu.
U okviru ove skupštine HPD Jelengrad je obilježio i 70 obljetnicu aktivnog djelovanja. Tom prigodom član Društva Darko Grundler pripremio je prezentaciju presjeka najznačajnijih događaja i aktivnosti koji su obilježili rad Društva kroz navedeni period.
U ime Grada Popovače čestitke na uspješnom radu HPD-u Jelengrad uputili su gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.