Ulaganja Popovače u prometnu infrastrukturu

Grad Popovača za obnovu prometne infrastrukture putem Fonda solidarnosti, a koja je oštećena u potresu, prijavio je 6 projekata. Zbog kratkoće provedbe, odnosno nejavljanja investitora tijekom javne nabave, neke se investicije nisu ni pokrenule, dok se one pokrenute, nakon niza poteškoća, napokon privode kraju.

„Možemo reći da i nismo baš zadovoljni zbog određenih razloga, i opravdanih i neopravdanih. Rokovi se pomiču što donekle dovodi u probleme i Grad i izvođače. Tu prije svega treba spomenuti Fond solidarnosti i obnovu mostova koji su trebali biti gotovi do kraja srpnja, no, međutim, još nisu zbog niza okolnosti. Što se tiče završenih poslova, završena su dva projekta, klizište u Ulici Moslavca u Voloderu za koje očekujemo tehnički pregled, te rekonstrukcija ceste u Ulici Bana Jelačića u Popovači, a koja je prošla tehnički pregled. Ostali su još most u Športskoj ulici u Donjoj Gračenici te most i sanacija kolnika u Moslavačkoj ulici u Popovači. Rokovi su produženi do kraja ovog mjeseca i nadam se da ćemo te investicije završiti.“ –  rekao je u osvrtu na ovu temu gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Osim sanacije prometne infrastrukture sredstvima Fonda solidarnosti, Grad Popovača je uspješno tijekom ove godine radio i na drugim projektima, kako u suradnji sa Županijskom upravom za ceste SMŽ, tako i onih čiju sanaciju financira vlastitim sredstvima.  

U suradnji sa ŽUC-om tako je izvršena rekonstrukcija županijskih prometnica na dionicama Gornja Gračenica – Ciglenica i Osekovo- Stružec, ukupne dužine oko 3,5 kilometara. Riječ je o nastavku radova vrijednih 300 tisuća eura, a koje su zajednički financirali u omjeru 50:50 posto.

Što se tiče nerazvrstanih cesta, dio poslova već je odrađen, no, kako bi se ispunio ovogodišnji plan, potrebno je odraditi još i radove na nekoliko manjih dionica, ukupne dužine oko 3 km, na području Popovače, Volodera i Donje Gračenice.  

„Grad Popovača za rekonstrukciju je prometne infrastrukture u ovogodišnjem proračunu predvidio iznos od 500 tisuća eura, no, ukoliko bude potrebno, isti će se rebalansom povećati.“ – zaključio je ovu temu gradonačelnik Josip Mišković.