Predstavljanje prof. dr. Momira Sjerića u Tehničkoj školi Kutina

Kutinski dani znanosti i umjetnosti se nastavljaju. Osmišljeni od strane Ogranka Matice hrvatske Kutina u čast rektoru Zagrebačkog sveučilišta Gustavu Baronu, rođenom u Kutini, cilj im je predstaviti bivše učenike, a danas prepoznate stručnjake na raznim područjima. Jedan od njih je i prof. dr. Momir Sjerić koji je srednju Tehničku školu završio u Kutini, a danas je izvanredni profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

 U Tehničkoj školi Kutina dobrodošlicu mu je, u ime ravnatelja škole, zaželio profesor Ivan Josipović.

 Bila je to prilika da se sadašnjim učenicima više približi mogućnost studiranja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Profesor Sjerić je predstavio svoj akademski put iz kojega se može iščitati da se trud i rad uvijek prepoznaju i da treba hrabro slijediti svoj put.

Sjerić se prisjetio i svojih školskih dana te pozdravio svoju bivšu razrednicu Radu Dželajliju, profesora Tomislava Maznika i profesoricu Renatu Ikić.
  Prof. Momir Sjerić danas predaje kolegije vezane za motore i motorna vozila, a u svome radu je istaknuo brojne suradnje na znanstvenim projektima, ali i suradnju s gospodarstvom.

 U ime Ogranka Matice hrvatske u Kutini predstavljanju su prisustvovale profesorice Matea Paripović, Katarina Brkić i Nikolina Petranović, te predstavnica Odjela za dr. djelatnosti Grada Kutine.