Tvrtka Košćal iz Popovače dobila je Zlatnu kunu za najuspješniju srednju tvrtku

Tvrtka Košćal iz Popovače dobila je Zlatnu kunu za najuspješniju srednju tvrtku.

Hrvatska gospodarska komora, na svečanosti koja je 30. listopada održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu po 27. puta dodijelila je nagrade Zlatna kuna za najbolje poslovne rezultate u 2022. godini.

Uz spomenutu tvrtku Košćal iz Popovače koja od 1994. godine proizvodi drvni asortiman -certificirane tipove paleta, brikete te elemente za ambalažu i namještaja industrijskog stila, koja je Zlatnu kunu dobila u kategoriji srednjih tvrtki, dodijeljene su i one u nekoliko drugih kategorija.

Zadarska Tankerska plovidba Zlatnu kunu je dobila za najuspješniju veliku tvrtku, dok je najboljom malom tvrtkom proglašen je M.T.M. Creator iz Zagreba, koji se bavi telekomunikacijskim i online uslugama.

Zlatne kune za najbolju banku i osiguravatelja pripale su Erste&Steiermärkische Banku i Croatia osiguranju.

Marijan Živković, vlasnik obiteljske tvrtke i maloprodajnog lanca trgovina Patričar sa sjedištem u Županji dobio je nagradu za životno djelo, a posebno je priznanje pripalo Hrvatskim cestama za cestovno povezivanje s južnom Dalmacijom i izgradnju pelješkog mosta.

Dobitnicima su, među ostalima, čestitali predsjednik HGK Luka Burilović i izaslanik predsjednka Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, istaknuvši da njihov uspjeh snažno pridonosi razvoju hrvatskog gospodarstva i države u cjelini.

Izvor: HGK