Župan se sastao s predstavnicima medija

Župan Ivan Celjak se u ponedjeljak, 30. listopada 2023. godine, u Sisku susreo s novinarima koji prate i izvještavaju o događajima iz Sisačko-moslavačke županije. Razgovaralo se o sadašnjim i budućim projektima Sisačko-moslavačke županije, a župan se zahvalio svim predstavnicima medija na praćenju aktivnosti Županije.

Vezano uz područje Moslavine, župan se tom prigodom posebno osvrnuo na završetak ispostave Doma za starije i nemoćne osobe u Kutini, a koji bi kroz nekoliko dana trebao dobiti i prve korisnike. Također, najavio je i gradnju umirovljeničkih naselja u Kutini i Popovači s po 25 kuća, a u svakom bi 5 kuća u potpunosti bilo prilagođeno osobama s invaliditetom. Lokacije za iste su pronađene, trenutno se rješava prostorno-planska dokumentacija te bi ista trebala biti izgrađena do kraja 2024. godine.

Osim toga, župan je spomenuo i nekolicinu projekata vezanih uz turizam, ali i zdravstvo. Posebice je tom prigodom naglasio adaptaciju i opremanje stacionarnih objekata Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača u Ravniku za potrebe Odjela dječje i adolescentne psihijatrije, a koji bi bio jedinstveni u Hrvatskoj.