Gradsko vijeće Popovače iskazalo interes za brojne projekte

Na nedavno održanoj, 24. sjednici Gradskog vijeća Popovače, najviše pitanja vijećnika odnosilo se na projekte koji su u provedbi, ali i one koji se planiraju.

Potpredsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Danijel Sučija upitao je kada se očekuje završetak radova na uređenju novih prostorija gradske uprave odnosno uređenju Trga I. „Zbog određenih problema s nabavkom materijala, a potom i zbog promjene načina opločenja trga, radovi su produženi te se njihov završetak očekuje do 1. prosinca.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković vezano uz Trg I, a što se tiče zgrade gradske uprave, napomenuo je kako je u tijeku otklanjanje nedostataka, a potom slijedi opremanje te samo preseljenje.

Vijećnik Ivan Abaz (HDZ) upitao je što se događa s projektom izgradnje Svlačionica. „Nakon izmjene troškovnika i samog projekta, sada se provodi faza javne nabave, te bi radovi uskoro trebali biti nastavljeni. Završetak projekta očekuje se do ljeta sljedeće godine“ – odgovorio je gradonačelnik.

Predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijana Lipovac interes je iskazala za mogućnost ponovnog vraćanja kinoprikazivačke funkcije dvorane Doma kulture u Popovači. Gradonačelnik je napomenuo kako se Grad i ove godine prijavio na natječaj Ministarstva kulture i medija te se nada realizaciji tog projekta, pohvalio je pritom i TZ koja je tijekom ljeta organizirala kino na otvorenom, a koje je bilo izuzetno posjećeno.

Vijećnica Nevenka Kundrata Carek (HSP) pitala je kada se može očekivati početak izgradnje Vatrogasnog doma u Gornjoj Jelenskoj. Gradonačelnik je napomenuo kako su svi preduvjeti ispunjeni te kako je to jedna od kapitalnih investicija Grada i gradske Vatrogasne zajednice, a koja je planirana za sljedeću godinu.  

Vijećnik Andrija Ričko (HSLS) interes je iskazao za nabavu umjetne trave za pomoćno igralište ŠNK Moslavac u Popovači. Da bi se taj projekt trebao realizirati uz donaciju HNS-a u odgovoru je napomenuo gradonačelnik pojasnivši kako nakon dogovora o samoj lokaciji postavljanja slijedi izrada projektne dokumentacije od strane grada, a potom, nada se i postavljanje umjetne trave.