“Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” obilježeni u Popovači

Na Gradskoj tržnici u Popovači, u subotu 14. listopada,  održana je centralna svečanost „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“.

Riječ je o programu kojeg je Turistička zajednica Grada Popovače pripremila uz pomoć brojnih udruga i ustanove koje djeluju na području grada.

Kako su poručili organizatori, cilj ove manifestacije koja se već godinama provodi u odgojno- obrazovnim ustanovama i udrugama, jest kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima popularizirati bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraziti zahvalu za plodove zemlje.

Centralna svečanost otvorena je po dolasku vesele povorke koja je od Trga II prodefilirala do Tržnice, a nastavljena je bogatim kulturno-zabavnim programom u kojem su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića– skupine „Lavići“ i „Slonići“, Dramska skupina OŠ Popovača s voditeljicom Snježanom Šket, KUD-ovi „Jelenčanka“ Gornja Jelenska, „Stjepan Šajnović“ Osekovo i „Moslavka“ Gornja Gračenica te Mažoretkinje Grada Popovače.

Među izlagačima i ove su se godine našli već spomenuti KUD-ovi „Jelenčanka“, „Stjepan Šajnović“ i „Moslavka“ te Udruga pčelara „Lipa“, Udruga vinogradara i voćara Škrlet, Pekarna Vikend, Učenička zadruga „Zora“ OŠ Zorke Sever, Učenička zadruga „Jelenak“ OŠ Popovača, Caritas župe sv. Alojzija Gonzage Popovača, udruga Popovački plet, KUD „Potočanka“, Jasna Tomljenović, OPG Krpes, Dječji vrtić Popovača te Udruga žena grada Popovače.

Blagoslov kruha i plodova zemlje uz prigodnu molitvu predvodio je popovački župnik, vlč. Ivan Petrović, a sudionicima programa i izlagačima, te Turističkoj zajednici, na kreativnosti i maštovitosti zahvalio je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić koji im je uz pomoć predsjednika Gradskog vijeća Saše Jagarčeca uručio i prigodne zahvalnice.

Druženje okupljenih građana završilo je degustacijom  različitih kolača i ostalih domaćih proizvoda te obilaskom izložbeno-prodajnih štandova.