Započelo “Miholje u Ludini”

Svetom misom i otvorenjem izložbe „Iz života župe“ započela je proslava blagdana svetog Mihaela Arkanđela, zaštitnika Župe Ludina.

Prvu misu trodnevne duhovne priprave predslavio je vlč. Kristijan Pezić, župni vikar župe Pohoda BDM u Sisku. Tijekom svoje homilije osvrnuo se na značenje i važnost anđela i arkanđela, posebice na zaštitnika ove Župe.

Bogat program ovogodišnje proslave blagdana sv. Mihaela Arkanđela, pod nazivom „Miholje u Ludini“ pripremili su Župa, Kulturno-umjetničko društvo “Mijo Stuparić“ te Knjižnica i čitaonica, a uz pomoć Općine Velika Ludina.

U njegovu nastavku, misna će se slavlja do 29. rujna održavati u 18 sati.

Osim toga, sutra s početkom u 19 sati, u Društvenom domu bit će održana Kulturna večer na kojoj će se uz čitanje stihova malih kreativaca i prezentaciju Književnog kompasa SMŽ otvoriti i izložba lokalne slikarice Bernarde Rundek Franić, a sve uz nastup dječje folklorne skupine KUD-a „Mijo Stuparić“.

Na samo Miholje, nakon svečane mise s procesijom, a koju će predslaviti sisački biskup, mons. Vlado Košić, održat će se program „Pred crkvom“.

Završnica programa, nastup kulturno-umjetničkih društava, održat će se u subotu, 30. rujna, s početkom u 19 sati u prostoru Društvenog doma. Tom će se prigodom, uz domaćine, predstaviti i društva iz Banove Jaruge, Miklouša, Lobora i Benkovca.