Održana 19. sjednica Županijske skupštine SMŽ

Održana je 19. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije na kojoj je usvojena Odluka o osnivanju nove zdravstvene ustanove – Lječilište Jodno.

Naime, Sisačko-moslavačka županija pokrenula je još jedan veliki razvojni projekt, odnosno gradit će novu zgradu medicinskog wellness & spa centra SMŽ u kojoj će biti smješteni rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji: bazen, hidromasažni bazeni, saune, masaže, višenamjenska dvorana, teretana, wellness & spa zona, caffe bar te prostori za ostale prateće sadržaje.

Nova zgrada gradit će se pokraj sadašnje zgrade Jodnog lječilišta, u Ulici Nikole Tesle u Sisku, a koja se u ovome trenutku obnavlja i čiji se završetak očekuje u prvoj polovici iduće godine.

Prethodno donošenju ove Odluke, projekt izgradnje medicinskog wellness & spa centra župan Ivan Celjak predstavio je javnosti na konferenciji za medije, kao i svim zaposlenicima Jodnog lječilišta od kojih je dobio podršku za realizaciju projekta.

Do sada je izrađen glavni projekt za izgradnju nove zgrade te slijedi slanje projekta na potvrdu. Nakon toga podnijet će se zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole. Raspisivanje nabave za radove izgradnje očekuje se već krajem ove ili početkom iduće godine.

Većinom glasova donesena je i Odluka o proširenju djelatnosti NPB dr. Ivan Barbot Popovača. Temeljem navedene Odluke, bolnica će obavljati i djelatnosti radne terapije i zdravstvenog turizma – pružanje zdravstvenih usluga, dijagnostičkih i terapijskih postupaka, zdravstvene njege te postupaka medicinske rehabilitacije uz mogućnost korištenja prirodnih ljekovitih činitelja, pružanja ugostiteljskih usluga  i usluga u turizmu.

Na 19. sjednici Županijske skupštine Usvojene su i II. Izmjene i dopune Proračuna SMŽ za 2023. godinu, kao i prijedlozi polugodišnjih izvještaja o izvršenju proračuna SMŽ te financijskog plana Županijske uprave za ceste SMŽ.