Zvon za Vukovar i Škabrnju i u Voloderu

Udruge branitelja Hrvatske SMŽ u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog Voloder organizirala je spomen događaj na stradanja Vukovara i Šabrnje.

Program je započeo zvonjenjem crkvenog zvona točno u 18 sati i 11 minuta, a u isto vrijeme prikazana su razaranja i stradanja. Potom je održana sveta misa koju je za sve poginule i umrle branitelje te civilne žrtve predvodio mjesni župnik vlč. Marijan Štingl, dok je propovjednik bio vlč. Dražen Lauc, župnik u Osekovu.

Nakon mise održano je zajedničko paljenje svijeća u centru Volodera.

Kako ističe Željko Pačarek, predsjednik Udruge branitelja Hrvatske SMŽ, branitelji se svake godine prisjećaju žrtve Vukovara, a ove godine, po prvi puta, spomen događaj organiziran je u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog. „Posebno mi je drago što je večeras ovdje puno mladih, krizmanika i prvopričesnika, koji imaju priliku naučiti o Domovinskom ratu, te posebice o Vukovaru i Škabrnji“ – istaknuo je Pačarek.

Spomen događaju, uz branitelje iz Volodera sudjelovali su i predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Popovače, predstavnici DVD-a Voloder, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec te predstavnici Ureda gradonačelnika predvođeni zamjenikom gradonačelnika Ivicom Petravićem.