HDZ-u 7, koaliciji HSP-SDP-HSLS 4, a nezavisnim listama 2 Mjesna odbora

3. prosinca održani su izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Popovače. Broj članova Vijeća mjesnih odbora, uključujući i predsjednika, kreće se od pet do jedanaest, što se određuje prema broju stanovnika mjesnog odbora. Tako se za mjesne odbore u naseljima Popovača i Voloder biralo po jedanaest članova, za Osekovo, Potok, Stružec, Donja i Gornja Gračenica te Gornja Jelenska po devet članova, Donja Vlahinička sedam, a Ciglenica, Moslavačka Slatina, Podbrđe i Donja Jelenska po pet članova Vijeća.

U Donjoj Gračenici, Donjoj Vlahiničkoj, Donjoj Jelenskoj, Voloderu, Potoku, Strušcu i Popovači, odnosno u 7 od 13 odbora pobijedila je Hrvatska demokratska zajednica. U Osekovu, Gornjoj Gračenici, Moslavačkoj Slatini i Podbrđu pobjeda je pripala koaliciji HSP-SDP-HSLS, dok su u Mjesnom odboru Gornja Jelenska i Ciglenica pobjedu odnijele kandidacijske liste grupe birača.

„Izbori su protekli bez problema, korektno i u politički prihvatljivom duhu. Oni su svojevrsni festival demokracije, a iako je riječ o najnižem nivou upravljanja lokalnom samoupravom, izuzetno su važni. Osobno mogu reći da sam zadovoljan te ovim putem čestitam HDZ-u koji je dobio većinu mjesnih odbora, kao i nositeljima nezavisnih lista te najavljujem suradnju sa svim Vijećima mjesnih odbora. Pokušat ćemo ih u što kraćem roku formirati kako bi mogli započeti s radom. Naime, na njihovom će čelu biti ljudi koji su prepoznati od zajednice i koji će imati važnu savjetodavnu ulogu, a isto tako, pomoći će nam kod rješavanja određenih problema budući da bi oni najbolje trebali poznavati svoje mjesto.“ – rekao je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.