Otvoren Advent u Kutini

Otvoren je Advent u Kutini 2023. godine. Uz zimsku temperaturu, puno svjetlećih dekoracija i glazbu otvoreno je klizalište, kao središnji dio adventskog programa, koji će biti tu za djecu i sve one koji kližu, svakodnevno, do 7. siječnja.


Turistička zajednica Grada Kutine svake godine obogaćuje program i proširuje ga novim sadržajima, rekla je direktorica Ivana Grdić i dodala:
“Usudila bih se reći da je ovo najbogatiji Advent dosad. Razlikuje se po programu, dekorativnom uređenju, sadržajima. Najviše programa organizirali smo tijekom vikenda, kada će djeca uistinu moći uživati u programu koji je osmišljen baš za njih, u pravoj božićnoj atmosferi. Nakon Street food festivala u organizaciji Sisačko moslavačke županije koji je obogatio otvorenje Adventa u Kutini, očekuje nas i Božićni sajam, novogodišnja slavlja za djecu i odrasle”, najavila je Ivana Grdić.


 Na otvorenju Adventa posjetitelji su mogli uživati uz obilje blagdanskih slastica na Street food festivalu koji je u Kutini otvorio zamjenik sisačko moslavačkog župana Mihael Jurić.
“Street food festival je manifestacija koju Sisačko mosčlavačka županija provodi zajedno s udruženjima obrtnika, Kutine, Siska, Gline, Topuskog, Petrinje i Novske. Obrtnici žele biti s građanima u blagdanskim danima i to su najbolje pokazali ovdje u Kutini”, rekao je Jurić.

Građani jučer besplatno mogli uživati u sarmi, gulašu od divljači, štruklama, fritulama, kolačima i škrletu kutinskih vinara. Družilo se uz tamburaše i glazbu Super cover benda, a tradicionalno otvorenje je uveličao i božićni nastup najmlađih kutinskih ritmičarki, te animatori i likovi iz bajki koji su zabavljali djecu.

 Klizanje na ledu posebna je atrakcija svakog adventa. Tako je i u Kutini red za klizanje bio velik, a klizačka površina puna klizača uz svečanu atmosferu s prskalicama.

“Cijena klizanja je iste cijene kao i prethodne godine samo je pretvorena u eure, te su klizaljke 1,5 eura jednako kao  klizanje. 20 eura je sezonska karta za djecu, a 27 eura je sezonska karta za sterije od 16 godine što također nije mijenjano, čak smo povećali radno vrijeme” rekao je Krešimir Lenić direktor Komunalnih servisa Kutina, zadužen za klizanje.


   Advent je otvorio gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić koji je tom prilikom pozvao građane na Trg dr. Franje Tuđmana gdje imaju priliku uživati u blagdanskom raspoloženju, ugostiteljskoj ponudi, klizanju na ledu i svemu onome što nude advent drugih gradova.