Obitelji Šklempe izgorjela hala s oko 1500 komada bala slame

“U subotu, 7. listopada oko 6 sati, u mjestu Donja Gračenica, došlo je do požara bala slame u hali.

Sljedećeg dana, policijski su službenici u suradnji s inspektoratom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid kojim je utvrđeno da je do požara došlo uslijed djelovanja toplinske energije vanjskog izvora paljenja uskladištenih bala slame, nakon čega se požar proširio na gorive dijelove krovišta hale. U požaru je izgorjelo oko 1500 komada bala slame, dok su traktor i prikolica djelomično nagorjeli. 

Vlasnik štetu procjenjuje na oko 50.000 eura.

Policija će protiv nepoznatog počinitelja podnijeti kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nastavlja rad na pronalasku počinitelja.” – izvješće je to Policijske uprave sisačko-moslavačke o požaru na imanju obitelji Šklempe.

O jačini vatrene stihije najbolje govori činjenica da ga je 10 sati gasilo šest vatrogasnih društava, a utrošeno je 700 kubika vode, nasreću, životinje nisu stradale.

Brojni prijatelji iskazali su im podršku, a kolege iz Hrvatske poljoprivredne komore uputile su i apel, budući da je u ovom požaru stradala cjelokupna zaliha slame za prezimljavanje oko 400 grla stoke.

Fotografije: DVD Popovača