Iva Mažar postavila novi državni rekord na 1000 m

Iva Mažar oborila je još jedan državni rekord i to na trčanju na 1000 metara u Varaždinu. Tamo je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever na kojem su se natjecale starije kategorije. Atletski klub Moslavina vratio se s ovoga natjecanja sa ukupno 13 medalja.
Gotovo za cijelu sekundu mlada Iva Mažar bila je brža od rekorda postavljenog prije 16 godina. U istoj utrci Lana Peterfi osvojila je srebrnu medalju. Na 100 m Sara Kramarić bila je 10., a Mia Beljan 20. Na 200 m s preponama kod ml. kadetkinja srebrom se okitila Ena Križanec koja je osvojila i srebrnu medalju na 400 m, dok je Mia Beljan bila 5. U bacanju vortexa standardno odlična Lina Filipović osvaja zlato, a Nikol Lilovac srebro. David Oparić na 400 m plasirao se na 4. mjesto dok je u bacanju vortexa osvojio srebrnu medalju. Kako izvještavaju iz Atletskog kluba Moslavina, članovi su se vratili s brojnim vrijednim osvojenim mjestima i još jednom pokazali odlične rezultate:
  „Na kraju kod mlađih kadetkinja uvijek atraktivna štafeta, ovaj put 100-200-300-400m u sastavu Sara Kramarić- Tena Ferković- Mia Beljan i Ena Križanec osvajaju brončanu medalju. I kadetkinje su ostvarile izvrsne rezultate. Na 100m brza i odlična bila je Tija Petrinec te osvojila srebrnu medalju dok je Petra Oprauš u istoj disciplini bila 5. 200m s preponama trčale su Tia Križanec koja je zauzela 6. mjesto i Mia Derviš koja je osvojila 8. mjesto. Utrku na 400m izvrsno je otrčala Petra Oprauš i osvojila zlatnu medalju. U utrci na 1000m Jana Vidović plasirala se na 5. mjesto, dok je u skoku u vis Tia Križanec 6. a Mia Derviš 7.

U bacanju diska odlična Zara Veltruski osvaja zlatnu medalju, dok je u seniorskoj konkurenciji bacanja diska Mia Mesić brončana, a Lana Veltruski 4. U štafeti kadetkinja na 100-200-300-400 m Moslavčanke su kući ponijele zlato u sastavu Mia Derviš – Tia Križanec – Petra Oprauš i Tija Petrinec“.