Grad Popovača nagradio državnog prvaka iz informatike Ivana Prikratkog

Gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem prigodno je, 12. listopada, nagradio učenika Osnovne škole Popovača Ivana Prikratkog, državnog prvaka iz informatike.

Kao nagradu za iznimne uspjehe koje je Ivan, sada učenik 7. razreda, ostvario na državnom natjecanju iz informatike prošle školske godine, gradonačelnik mu je uručio 3D printer u nazočnosti ravnatelja Dražena Mlakara, učitelja Darka Rakića i socijalne pedagoginje OŠ Popovača Martine Šterijovski. Čestitajući Ivanu uz želju da uspješne rezultate nastavi nizati i u narednom razdoblju, gradonačelnik je istaknuo kako kroz ovu zasluženu nagradu Grad Ivanu, ali i svim ostalim učenicima, nastoji poručiti kako se njihovo zalaganje, njihov rad i znanje cijeni odnosno da oni doista predstavljaju istinski ponos svoga grada.

U okviru ovog prijema je zahvala upućena i mentorima te ravnatelju, a naglašena je i činjenica da je Ivan jedini učenik u svojoj generaciji koji se na državnoj razini natjecao u svim kategorijama kada je riječ o informatici, a pored izvrsnih rezultata iz ovog predmeta, izborio je i odlične uspjehe na županijskom natjecanju iz matematike.