U Kutini održan 20. jubilarni Festival dječjeg folklora Hrvatske

Kutina je 14. listopada bila domaćin 20. Festivala dječjeg folklora Hrvatske. Ova jubilarna brojka dokaz je da je festival u organizaciji kutinskog KUD-a Ivančice zaživio i da je prepoznat u cijeloj Hrvatskoj, a i šire.

Uz natjecateljski dio na Festivalu su nastupili i gosti, članovi makedonskog KUD Mirce Acev iz Skopja.  
 Dječji KUD-ovi diljem Hrvatske pripremali su se za ovaj Festival i na njega su došli ponajbolji mali plesači različitih uzrasta te je Festival i održan u dva dijela za mlađi i stariji uzrast.


Gostujuće KUD-ove tradicionalno je primio kutinski gradonačelnik koji je službeno i otvorio Festival. Prethodno je u dvorani nove zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana održano kratko predstavljanje i obostrana razmjena simboličnih poklona uz riječi dobrodošlice.

  Program je trajao više od dva sata u punoj dvorani Doma kulture, a prema riječima prosudbene komisije bio je odlično pripremljen.

 Slavica Moslavac, Vesna Zorić i Naila Ceribašić, članice prosudbenog povjerenstva imale su vrlo težak zadatak, dodijeliti nagrade i to u dvije kategorije. Na sceni su se prezentirali od sasvim malih vrtićanskih polaznika, koji su izvodili najjednostavnije elemente kružnica, šetanih otvorenih kola, parova, do nešto starijih izvođača viših razreda osnovnih škola, te izvođenja koreografija i plesnih elemenata odraslih.

 Za mlađe uzraste do 10 godina nagrade su pripale KUD-u Ivančice iz Kutine, KUD-u Mladost iz Samobora i KUD-u Sv. Juraj iz Draganića.


 Za uzraste do 15 godina nagrade su dodijeljene KC Gatalinka iz Vinkovaca, KUD-u Sv. Juraj Osojnik, Dubrovnik i KUD-u Sesvete.


 Predsjednica Festivala Katica Tomac Lich zahvalila je svima koji su financijskom pomoći, znanjem i voljom podržali ovaj festival kroz 20. godišnje razdoblje, a koji je ujedno bio i posljednji koji je održan u Kutini. 

Potporu za ovaj značajan projekt osigurali su Ministarstvo kulture i medija RH, Županija Sisačko-moslavačka, Grad Kutina, Zajednica udruga sisačko moslavačke županije i brojni sponzori.

U programu su nastupili: