Sajam obnovljivih izvora energije

U Sisku je održan Sajam obnovljivih izvora energije. Sajam je, uz partnerstvo Sisačko-moslavačke županije, organizirala Tehnička škola Sisak u okviru programskih aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti. Projekt je, sredstvima Europskog socijalnog fonda, sufinancirala Europska unija.

Na Sajmu je predstavljena profesionalna i didaktička oprema u nekoliko područja obnovljive energije: fotonaponski sustavi, vjetroelektrane, toplinski solarni sustavi, proizvodnja i primjena vodika te dizalice topline.

Cilj ove manifestacije, na kojoj je nastupilo 17 izlagača, je svim posjetiteljima prikazati praktične mogućnosti različitih sustava iskorištavanja neiscrpne energije sunca, vjetra, vode, geotermalne energije i energije vodika.

Sajam je otvorio zamjenik župana Mihael Jurić koji je istaknuo kako su ibnovljivi izvori energije posao budućnosti te je u tom smislu pohvalio rad Tehničke škole Sisak.

“ Sisačko moslavačka županija je lideri jednim dijelom u tome. Osnovali smo prije desetak godina utrku solarnih automobila, nešto što je tada bilo poprilično maštovito, a danas je to realnost. Stoga i ovdje možemo reći da krećemo kao pioniri sa svojim učenicima, da ih obučavamo za zanimanja budućnosti. I to sve želimo povezati s našim regionalnim centrom kompetencija i s granama gospodarstva koje djeluju na području naše županije.” – rekao je zamjenik župana.