Održano Županijsko natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajn – LIK 2022./2023.

U Osnovnoj školi Zorke Sever, Popovača, 7. ožujka, održalo se Županijsko natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK 2022./2023.

U kategoriji osnovnih škola najuspješniji je rad učenice Petre Žiža iz OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani, čija je mentorica Branka Harš. Drugo mjesto osvojila je Tea Mukavec, učenica OŠ Zorke Sever, Popovača, čiji je mentor Nikola Bartulić, a treće mjesto osvojio je Maks Miškulin, učenik OŠ 22. lipnja, Sisak, čija je mentorica Ana Ivanušić.
U kategoriji srednjih škola najbolji je rad učenice Lorene Balder iz Srednje škole Glina, čija je mentorica Ana Rizmaul, drugo je mjesto osvojila učenica  iste škole Dolores Vukinovac, a treće Elena Potočki iz Srednje škole Novska, čija je mentorica Olivera Glavaš.

Multimedijalnoj izložbi prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Grada Popovače Lovro Miklaužić dok je izložbu otvorila zamjenica ravnateljice škole domaćina Maja Rosavec.
Prigodne je poklone učenicima i mentorima podijelio  predsjednik Županijskoga povjerenstva Nikola Bartulić.