Konjogojstvo kao važan segment ruralnog razvoja

U prostorijama Središnjeg saveza udruge uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka u Popovači, u petak 30.listopada, održan je radni sastanak na kojem je istaknuta važnost konjogojstva u novom ZPP-u za 2021.-2027.godinu, uvođenje mjera ruralnog razvoja samo za konjogojstvo ali i upoznavanje sa samostalnim radom Saveza.

Radnom sastanku su uz ministricu poljoprivrede Mariju Vučković nazočili i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić, njegov zamjenik Roman Rosavec te gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.

Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka predstavlja nacionalni središnji savez za organizaciju provedbe uzgoja pasmine konja hrvatski hladnokrvnjak na području Republike Hrvatske. Cilj Saveza je zaštita i promicanje s razvojem i unapređenjem uzgoja pasmine konja hrvatski hladnokrvnjak te da što veći broj uzgajivača u uzgoju ove pasmine konja pronađe egzistenciju za sebe i svoju obitelj.

Uz radni sastanak ministrica, župan i zamjenik su zajedno sa članovima Saveza obišli Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šklempe u Donjoj Gračenici te zajednički pašnjak na području Lonjskog polja.